Aktiviteter

En verksamhet med Miljö o Ansvars inriktning som bygger på samarbete för så väl stora som små. Verksamheten växer sakta men säkert fram i Östanå.

Värdegrund:
– Friskt, levande vatten
– Ekologisk hållbar utveckling ur ett helhetsperspektiv
– Neutral verksamhet utan religiösa eller politiska förtecken

2020

6 september: Höstvandringen

Blir uppe på Linderödsåsens södra del, där ligger de spännande naturreservaten Drakamöllan och kumla. Vidsträckta gräshedar,  exklusiva sandstäpp marker och lummiga bokskogar skapar tillsammans en säregen natur med nk flora och fauna. I området finns markerade vandringsleder som tar besökaren till de olika natur miljöerna.

Sträckan vi har planerat gå är ca 3 km, de som vill gå längre kan fortsätta gå en angränsande sträcka på ca 2 km. Eller så går str¨r, sitter man som man själv vill.

Kalle är vandringsledare.
Tel: 0731 062 452

Vi träffas kl. 10 på Drakamöllans parkering som ligger på väg in till Drakamöllans gårdshotell. Skylt finns vid avtagsväg från väg 19 ca 1 km söder om Maglehem, mellan Kristianstad och Ystad.
Kolla länsstyrelsens hemsida för mer information.
Rusta dig med kläder efter väder och egen matsäck.

Mvh
Kerstin Strämbeg
Tel: 0730 232 746

————————

12 april: Vandring på Påskdagen
Vi träffas vid krutbruket i Torsebro
Kl.10
Därifrån vandrar vi tillsammans till Ballingstorp (det är ca 4 km).
Vandringsledare är Kalle Strömberg
Mobil nr 0731 062 452
I Ballingstorp inne på gården fikar vi tillsammans och umgås. Var och en har sin egen förtäring med sig (Obs ej grillning).
För de som vill ansluta i Ballingstorp räknar vi med att vara där vid 11 tiden. Därifrån går vi tillbaka till krutbruket. För de som önskar finns möjlighet att titta på området runt krutbruket.
Väl mött!

Ytterligare information
Herbian tel 044-443 60